večeras u budvi, u spomen-domu "Stefan mitrov ljubiša" u 21 čas

Mali format - slike, crteži, objekti

Kolektivna izložba minijatura crnogorskih umjetnika, po konceptu Đorđija Bata Boljevića, biće otvorena večeras u Budvi

1774 pregleda 0 komentar(a)
Foto: User
Foto: User

Izložba "Mali format - slike, crteži, objekti - izbor iz savremene crnogorske likovne scene" biće otvorena večeras, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u Spomen-domu "Stefan Mitrov Ljubiša" u budvanskom Starom gradu, u 21 čas.

"Mali format - slike, crteži, objekti" je kolektivna izložba akademskih umjetnika koja od svoje prve prezentacije 2009. godine ima misiju da doprinese afirmaciji i razumijevanju savremenog crnogorskog likovnog stvaralaštva. Shodno tome, na postavkama u Ljubišinoj rodnoj kući, svoje radove predstavljali su mnogobrojni domaći umjetnici, različitih generacija, poetika i načina izražavanja.

foto: User

Za ovogodišnje, 12. izdanje, izbor umjetnika i radova uradio je kustos Muzeja i galera Budve, Đorđije Bato Boljević. On je istakao da se radi o jednom od mogućih pogleda na našu aktuelnu likovnu scenu. Prema njegovom konceptu, na izložbi su sa po jednim svojim recentnim radom prisutni sljedeći umjetnici: Vaso Nikčević, Sanja Raonić, Nada Kažić, Darko Mandić, Tijana Gordić, Ivana Stanić, Adin Rastoder, Sandra Đurbuzović, Exartist, Ivanka Vana Prelević, Darko Vučković, Marica Kuznjecov Boljević, Dijana Lazović, Željko Reljić, Milena Vukoslavović, Srđa Dragović, Stefan Bošković, Bojana Popović i Đorđije Bato Boljević.

Izložbu će otvoriti likovna umjetnica iz Budve i jedna od učesnica izložbe, Dijana Lazović, a postavka će biti dostupna za posjetioce do 25. septembra.