crnogorska koprodukcija

Film "Sestre" večeras na Barskom ljetopisu

Nakon projekcije koja počinje u 21.30 na Ljetnjoj pozornici, publici će se pokloniti producentkinja Biljana Vušović i glumica Žaklina Oštir

2267 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorska premijera filma „Sestre“ rediteljke Dine Dume biće upriličena večeras u Baru, na Ljetnjoj pozornici Doma kulture, u 21.30 časova, u sklopu filmskog programa 35. Barskog ljetopisa.

Nakon projekcije, publici Barskog ljetopisa će se pokloniti crnogorska producentkinja filma Biljana Vušović i glumica Žaklina Oštir.

Film „Sestre“, u koprodukciji Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Kosova, prvi put je prikazan na međunarodnom filmskom festivalu „Karlovi Vari“ gdje je nagrađen Specijalnim priznanjem u okviru programa „East of the West“.

"Radnja filma smještena je u tinejdžersku zajednicu kojoj je skupljanje pratilaca na društvenim mrežama važnije od njegovanja iskrenih odnosa. Prijateljstvo dvije adolescentkinje biva ugroženo u trenutku kada se one moraju suočiti sa strašnim posljedicama svog manipulativnog ponašanja", ističe se u najavi.

U svom debiju, rediteljka Duma donosi autentičan pristup u kojem pokušava uhvatiti formativne trenutke mladosti koji nas uče da prihvatimo odgovornost za svoje postupke.

Uloge tumače: Antonia Belazelkoska, Mia Giraud, Marija Jančevska, Hanis Bagashov, Emil Isaevski, Verica Nedeska, Nora Kus-Ivanova, Ognen Drangovski, Ana Levajković, May-Linda Kosumović, Žaklina Oštir, Biljana Dragičević Projkovska i Žaklina Stefkovska.

Filmski program Barskog ljetopisa realizuje se u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore.

Cijena karte za premijeru iznosi tri eura i mogu se rezervisati putem broja telefona 068/278-760 i putem društvenih mreža.