Miloš Karadaglić i Avi Avital nastupaju u Baru i Kotoru

Nakon trodnevne žalosti sjutra se nastavlja program manifestacija kulturno-umjetničkog karaktera

3576 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KotorArt
Foto: KotorArt

Koncerti poznatog crnogorskog gitariste Miloša Karadaglića i mandoliniste Avi Avitala biće upriličeni tokom naredna dva dana, pa će zainteresovana crnogorska publika imati priliku da sjutra i preksjutra u Baru i Kotoru uživa slušajući ovaj uvježbani duo.

Sjutrašnji koncert u Baru počinje u 21 čas, a održava se na Ljetnjoj pozornici Doma kulture. Program se organizuje u okviru festivala Barski ljetopis, u saradnji sa Međunarodnim festivalom KotorArt. Cijena karte iznosi deset eura, a sve informacije i rezervacije moguće su putem telefona 068/278-760, ali i putem društvenih mreža Fejsbuk i Instagram.

Sjutra na Barskom ljetopisu, a dan kasnije na Kotorartu
Sjutra na Barskom ljetopisu, a dan kasnije na Kotorartufoto: Promo

A nastup Karadaglića i Avitala u Kotoru, ranije je planiran za nedjelju, kao završni program Međunarodnog festivala KotorArt. Ipak, odlukom Vlade Crne Gore o proglašenju trodnevne žalosti povodom tragičnog događaja na Cetinju koji je uznemirio sve građane, program je odložen, a organizatori su najavili novi termin, kako za taj, tako i za još jedan koncert.

”Koncertom pod nazivom Miloš & Avi, u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju, 17. avgusta u 21 čas, zatvoriće se ovogodišnje izdanje KotorArta. Dva istaknuta umjetnika, gitarista Miloš Karadaglić i mandolinist Avi Avital predstaviće se djelima Baha, de Falje, Glasa i Diplesija”, ističe se u saopštenju KotorArta.

Iz Sektora za marketing i komunikacije najavljuju i koncert akademskog hora “Collegium Musicum” iz Beograda, a koji je ranije bio najavljen za subotu. Ženski glasovi ovog hora učiniće magičnom atmosferu i prostor Bogorodičine crkve u Prčanju sjutra veče, kada će u 21 čas biti upriličen jedinstven koncert.

”’Tragovi iz sazvežđa Regula’ projekat je kojim “Collegium Musicum”, pod upravom Dragane Jovanović, odaje počast svom osnivaču i dirigentu, mentoru i prijatelju, profesorki Darinki Matić Marović. Tako sjutrašnji koncert čine kompozicije koje je Matić Marović najviše voljela i izvodila”, ističe se u najavi.

Nastupom odaju počast profesorki Darinki Matić Marović
Nastupom odaju počast profesorki Darinki Matić Marovićfoto: Promo

Darinka Matić Marović bila je prva žena dirigent, prva žena dekan na Fakultetu umetnosti u Beogradu i prva žena rektor Univerziteta umetnosti. Akademski hor “Collegium Musicum” vodila je od njegovog osnivanja, 1971. godine. Partneri koncerta su: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Opština Stari grad Beograd i Collegium Musicum.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, obavezno je da zainteresovani najave svoje prisustvo događajima Međunarodnog festivala Kotorart don Brankovi dani muzike, kako kada je u pitanju prisustvo koncertu akademskog hora “Collegium Musicum” ili koncertu Miloša Karadaglića i Avi Avitala dan kasnije. Prijave sa imenom i prezimenom gosta, potrebno je poslati na adresu protokol@kotorart.me, podsjećaju iz KotorArta.

Bonus video: