Za crnogorske glumce tri prve nagrade u Moskvi

Lara Dragović i Pavle Bogojević pokazali su svoje vokalne sposobnosti na Međunarodnom muzičkom takmičenju “Šansona”

3520 pregleda 2 komentar(a)
Lara Dragović i Pavle Bogojević, Foto: Ucg.ac.me
Lara Dragović i Pavle Bogojević, Foto: Ucg.ac.me

Studenti master studija Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, sa studijskog programa Gluma, u klasi vanr. prof. Branka Ilića, Lara Dragović i Pavle Bogojević osvojili su tri prve nagrade u dvije nominacije na Međunarodnom muzičkom takmičenju "Šansona", u Moskvi.

Lara Dragović i Pavle Bogojević su pobijedili u solo nominacijama "Vokalna vještina glumca" i u nominaciji "Vokalni ansambl", gdje su dobili još jednu prvu nagradu, u svojstvu vokalnog dua.

"Na ovom međunarodnom takmičenju naši studenti su izvodili solo kompozicije i duete iz filma/ mjuzikla 'Briljantin' i kompozicije iz čuvene muzike za dramu 'Egmont' J. V. Getea, koju je komponovao L. V. Betoven, uz klavirsku pratnju Dmitrija Griniha, a pod mentorstvom doc. dr Sare Vujošević Jovanović. Navedeni program je činio jedan dio ispitnog programa na predmetu Glas MA2, koji predaje koleginica Vujošević Jovanović", saopšteno je sa FDU.

Organizatori takmičenja su renomirani kreativni studio "Srećni krug" iz Moskve i studio "Otvoreni Sibir" iz Krasnojarska, a pokrovitelji Departament kulture grada Moskve i Odjeljenje za kulturu Krasnojarske oblasti.

Bonus video: