Novo mjesto za susret s knjigom

Čitaonica ima 28 mjesta, radno-računarsku jedinicu predviđenu za slabovide osobe i stripoteku.

3138 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Narodna biblioteka Njegoš
Foto: Narodna biblioteka Njegoš

Narodna biblioteka “Njegoš” iz Nikšića bogatija je za čitaonicu koja je proteklog vikenda otvorena u odjeljku za odrasle. Na taj način Biblioteka, prema riječima direktorice Bojane Obradović, nastavlja da širi kulturno-obrazovnu misiju.

“Uložili smo veliki trud da od prostora koji je bio u sivoj fazi dobijemo ovakav ambijent koji je moderno opremljen i urađen po svim standardima. Ono što je novina to je stripoteka u kojoj će se odvijati edukativno-zabavne radionice”, kazala je Obradović.

Kako je istakla, u ustanovi, na čijem je čelu, sve je podređeno kampanji čitanja i kulturno-obrazovnoj misiji, a čitaonica je samo dio te misije.

Čitaonica ima 28 mjesta, radno-računarsku jedinicu predviđenu za slabovide osobe i stripoteku.

Prilikom otvaranja čitaonice predsjednik Opštine Marko Kovačević pohvalio je rad Biblioteke “Njegoš”, direktorice i svih zaposlenih i kazao da su svi zadovoljni rezultatima koje Biblioteka i Bojana Obradović postižu.

Čitaonica, Narodna biblioteka “Njegoš” iz Nikšića
foto: Narodna biblioteka “Njegoš”

“Zadovoljstvo što se kapaciteti Biblioteke šire na radost onih koji vole pisanu riječ. Trudićemo se, u saradnji s direktoricom, da obezbijedimo što više ovakvih i sličnih prostora”, poručio je Kovačević.

Prema riječima direktorice Biblioteke, njihov rad je, pored lokalne uprave, prepoznala i Ambasada Poljske koja im je, prije nekoliko dana, poklonila vrijednu donaciju knjiga.

”Te knjige će krasiti poljski ugao. Tu su i knjige na engleskom, francuskom, italijanskom, japanskom i drugim jezicima čime, između ostalog, pokazujemo da je multikulturalnost ono što se treba gajiti ne samo u ustanovama kulture, nego i u drugim ustanovama”, poručila je Obradović.

Odjeljenje za odrasle nalazi se u kvartu iza Bolnice, u tzv. “profesorskoj” zgradi, gdje je preseljeno u martu prošle godine, zbog rekonstrukcije Dvorca kralja Nikole.

Bonus video: