Podrška za "Vidru", snimaće se i u Italiji

Režiju potpisuje nagrađivani bosanski reditelj Srđan Vuletić, scenario uspješni crnogorski pisac Stefan Bošković, a producent je Ivan Đurović

2080 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorski igrani film "Vidra", nagrađivanog bosanskog reditelja Srđana Vuletića, prema scenariju Stefana Boškovića i u produkciji Artikulacija filma, producenta Ivana Đurovića, dobio je novčana sredstva u iznosu od nešto više od 55.000 eura na konkursu za manjinske koprodukcije Hrvatskog audiovizuelnog centra, kao i na Konkursu za manjinske produkcije Ministarstva kulture Italije.

"Na Konkursu za manjinske produkcije Ministarstva kulture Italije film je dobio iznos od 100.000 eura, koji nam otvara put i za regionalne italijanaske fondove, gdje će se snimati polovina filma", saopštio je producent Đurović.

Pored podrške Filmskog centra Crne Gore, film je dobio sredstva dva fonda iz Bosne i Hercegovine, kao i Eurimaž nagradu u iznosu od 20.000 eura. To će, svakako, dodatno olakšati apliciranje na Eurimaž fond.

Pored više nagrada koje je film dobio još u fazi razvoja, izabran je i u selekciji Cannes Atelier 2021, Kanskog filmskog festivala, jednog od najznačajnijih u svijetu.

Snimanje se očekuje u drugoj polovini naredne godine.

Bonus video: