„Konji ubijaju zar ne?” u Skoplju

Predstava Gradskog pozorišta Podgorica biće zvedena večeras na sceni Dramskog teatra

2180 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Predstava “Konji ubijaju zar ne?” Gradskog pozorišta Podgorica biće izvedena danas u sklopu Regionalne unije teatara RUTA Grupa Triglav. Festival se, ovoga puta organizuje u Skoplju, a otvoren je 14. i traje do 19. oktobra.

U predstavi “Konji ubijaju, zar ne?’’, koju je, po tekstu Maje Pelević režirao Kokan Mladenović, igraju: Dušan Kovačević, Marija Đurić, Omar Bajramspahić, Vanja Jovićević, Goran Slavić, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branka Femić Šćekić/Ivona Čović Jaćimović, Vukan Pejović, Katarina Krek i Željko Radunović.

Pored Gradskog pozorišta Podgorica, RUTA Grupu Triglav čine i na festivalu učestvuju: Ulysses teatra iz Hrvatske, Beogradsko dramsko pozorište iz Srbije, Mesno gledališće ljubljansko iz Slovenije, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva, kao i Dramski teatar Skoplje.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je saradnja između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom iz susjednih zemalja, a sve kroz niz festivala koji se u razmacima od nekoliko mjeseci održavaju i gradovima domaćina iz kojih dolaze pozorišta koja sarađuju kroz Regionalnu uniju teatara.

Bonus video: