Potraži me pjesma

Promocija će biti upriličena danas u Podgorici, u KIC-u “Budo Tomović” u 19 časova

2693 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Nova knjiga poezije Gordane Sarić “Potraži me pjesma” biće predstavljena danas u Podgorici, u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 19 časova.

Učesnici promocije, uz autorku, biće i književnik Dragiša Jovović, pjesnikinja Slavka Klikovac, književnica Milanka Aranitović Rakočević i pjesnik Goran Duks Popović. Veče će moderirati novinar Mijodrag Migo Đurović.

Gordana Sarić je pjesnikinja, prozni pisac, profesorica francuskog jezika, aktivna članica brojnih društava, organizatorka i voditeljka kulturnih manifestacija. Sredinom osamdaesetih godina objavila je prvu zbirku poezije. Napisala je i “Pjesmoslov” u kojem je svakom slovu posvetila pjesmu, a izučava se u redovnoj nastavi u Crnoj Gori, uz bukvar, u drugom razredu osnovne škole.

Dobitnica je brojnih nagrada na teritoriji bivše Jugoslavije i svijetu. Njena poezija je objavljivana širom svijeta, učestvuje na brojnim međunarodnim festivalima poezije i neumorno stvara poeziju. Takođe, volonterski i s ljubavlju se bavi organizovanjem priredbi, manifestacija, književnih večeri, koncerata, a na gotovo svim kulturno-umjetničkim manifestacijama redovan je gost.

Bonus video: