Crnogorski gitaristički duo na Međunarodnom festivalu gitare u Budimpešti

„Sklad crnogorskog tima je toliko savršen da se često osjećamo kao da postoji samo jedan izvođač", napisao je o njima muzički kritičar David Denton

1915 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Međunardni festival gitare Budimpešta
Foto: Međunardni festival gitare Budimpešta

Crnogorski gitaristički duo, koji čine naši svjetski priznati klasični gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupiće na Međunarodnom festivalu gitare koji se održava u Budimpešti od 4. do 6. novembra 2022. godine.

Njih dvojica nastupiće sjutra na Muzičkoj akademiji "Franc List", a njhov koncert biće jedan od glavnih programskih segmenata festivala. Pored Krivokapića i Cerovića na festivalu će nastupiti vodeće imena iz svijeta klasične gitare, kao što su David Russel i Zoran Dukić.

"Duo Krivokapić – Cerović je osnovan 2005. godine i od tada su jedan od najprepoznatljivijih crnogorskih ambasadora na svjetskoj klasičnoj sceni. Često su pozivani na prestižne pozornice na kojima drže predavanja i majstorske kurseve, izvode koncerte pisane za dvije gitare. Njihov repertoar obuhvata transkripcije rane muzike i originalne kompozicije iz 19, 20. i 21. vijeka.

„Sklad crnogorskog tima je toliko savršen da se često osjećamo kao da postoji samo jedan izvođač", napisao je o njima muzički kritičar David Denton.

U nastavku sezone duo će nastupati u Španiji, Njemačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i u Južnoj Koreji.

Bonus video: