Ministarstvo kulture: Da se procesuiraju oni koji se usuđuju da prijetnjama dovode u pitanje princip slobode izražavanja

"To je jedini je način da se ponovo pošalje poruka da su napadi na novinare/ke i medijske radnike/ce neprihvatljivi, te da će država brzo reagovati na svaki pokušaj zastrašivanja i napada na novinare/ke,i njihovu porodicu", saopštili su iz tog resora

8160 pregleda 1 komentar(a)
Ministarstvo kulture i medija, Foto: TV Vijesti
Ministarstvo kulture i medija, Foto: TV Vijesti

Ministarstvo kulture i medija (MKM) osudilo je prijetnje upućene kćerki novinara "Vijesti" Siniše Lukovića.

Oni su pozvali istražne organe da bez oklijevanja procesuiraju one koji se usuđuju da na ovaj način dovode u pitanje princip slobode izražavanja, čije je poštovanje u temeljima svake demokratske zemlje.

"To je jedini je način da se ponovo pošalje poruka da su napadi na novinare/ke i medijske radnike/ce neprihvatljivi, te da će država brzo reagovati na svaki pokušaj zastrašivanja i napada na novinare/ke,i njihovu porodicu", naveli su oni na svom Tviter nalogu.

Tivćanin Matija Luković prekršajno će odgovarati zbog prijetnji upućenih kćerki novinara "Vijesti" Siniše Lukovića.

On je sinoć, na instagramu, vrijeđao M. L. i njenog oca, zaprijetivši joj da novinar "neće još dugo pisati", a potom joj je i poslao fotografiju izbjegličke kolone Srba iz Krajine poslije operacije "Oluja" koju je hrvatska vojska izvela avgusta 1995. godine.

Kćerka Siniše Lukovića sinoć je tivatskoj policiji prijavila prijetnje, a oni su o događaju obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru.

Bonus video: