Obilježavaju svoj dan i zaključuju uspješnu godinu

Pored tradicionalne svečanosti, Gradsko ovu godinu završava i nagradom koju je osvojila predstava "Bez portfelja" na šestom Međunarodnom festivalu "Dani Jurislava Korenića"

2900 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sreten Sošić
Foto: Sreten Sošić

Gradsko pozorište Podgorica obilježiće sjutra Dan pozorišta 27. decembar, tradicionalnom dodjelom nagrada i svečanim programom “Glumci pjevaju” koji će biti upriličen sjutra u velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 20 časova.

U programu učestvuju glumci i saradnici Gradskog: Dubravka Drakić, Goran Slavić, Ivana Mrvaljević, Lazar Dragojević, Lara Dragović, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Pavle Ilić, Stefan Vuković, Vanja Jovićević, Marija Đurić, Pavle Bogojević, Jovan Dabović, Jelena Nenezić Rakočević, Jelena Laban i Smiljana Martinović, kao i umjetnički direktor, glumac Dušan Kovačević. Iz Gradskog najavljuju muzički spektakl kojem će svoj doprinos pružiti i specijalni gosti: Nenad Knežević Knez, Šukrija Žuti Serhatlić, Đuro Franeta i Mladen Nikčević i bend.

Pored svečanosti, Gradsko ovu godinu završava i nagradom koju je na šestom Međunarodnom festivalu "Dani Jurislava Korenića" osvojila predstava "Bez portfelja"...

Nagradu "Avazov zmaj” za najbolju predstavu, koju tradicionalno dodjeljuje najtiražniji list u Bosni i Hercegovini “Dnevni avaz”, ove godine zavrijedila je upravo predstava Gradskog pozorišta Podgorica koja je nastala prema tekstu upravnika Stevana Koprivice i u režiji Branislava Mićunovića.

Priznanje “Avazov zmaj” glumcu i umjetničkom direktoru Gradskog pozorišta Dušanu Kovačeviću, uručila je urednica rubrike Kultura u „Dnevnom avazu“ Larisa Sarajlić-Ramović.

"Predstava 'Bez portfelja' u sebi nosi istinsku teatarsku magiju, u isto vrijeme publiku nasmijava do suza i potiče je na promišljanje o tome kako zaista žive ljudi na ovim prostorima, šta im je potrebno za sreću i kako je doseći", kazala je ona. Predstava "Bez portfelja" osvojila je i nagradu za najbolju scenografiju koju potpisuje Marko Petrović Njegoš.

Informacije vezane za karte povodom Dana Gradskog pozorišta, koji se obilježava u sklopu 30. manifestacije Decembarska umjetnička scena - DEUS, moguće je dobiti putem telefona 020664237.

Bonus video: