"Vrijeme kreativnosti" u Kotoru

Ministarstvo kulture i medija organizuje nacionalnu konferenciju 27. i 28. januara, a na temu kreativnosti u društvu

4066 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Nacionalna konferencija "Vrijeme kreativnosti", u organizaciji Ministarstva kulture i medija, biće održana 27. i 28. januara u Kotoru.

Kreativni gradovi, kreativnost u turizmu, obrazovanje za kreativnu ekonomiju i kreativne industrije, kulturna baština kao pokretač kreativne ekonomije, tehnike kreativnosti i uspješni kreativni projekti, neke su od tema koje će biti pokrenute tom prilikom, najavljuju iz ministarstva.

"Više od 50 kreativaca, kreativnih preduzetnika, menadžera i eksperata za kreativnost u kulturi, kreativnim industrijama, kreativnoj ekonomiji, turizmu, obrazovanju i javnim djelatnostima iz Crne Gore i regiona otvoriće teme o kojima se do sad nije govorilo", navodi se u saopštenju.

Tematizujući kreativnost u društvu, konferencija stvara platformu za dijalog i prepoznavanje kreativnosti kao pokretača razvoja Crne Gore, dodaju organizatori.

"Iako obično povezivana s kulturom, umjetnošću i kreativnim industrijama, kreativnost je pristup rješavanju problema prisutan u svim oblastima rada i života. Centralni je segment u razvoju novih, orginalnih ideja i rješenja koja su neophodna za ukupno poslovanje, turizam, građevinarstvo, industrijski dizajn, nauku, inžinjerstvo, ekonomiju...", obrazložili su.

Za praćenje konferencije biće omogućen live streaming, a za prisustvo je obavezna registracija. Agenda je dostupna na sajtu Ministarstva kulture i medija.

"Vođeni dobrim praksama koje je realizovalo Ministarstvo kulture, kao što je 'Montenegro Creative Forum' iz 2019. Ministarstvo kulture i medija nastavlja sa aktivnostima koje će doprinijeti afirmaciji oblasti kreativnih industrija, te umrežavanju i snaženju aktera u ovom segmentu kulture i kulturnih politika Crne Gore", zaključuju oni.

Bonus video: