”Aladinova čarobna lampa” u Nikšiću

Predstava Gradskog pozorišta Podgorica 28. februara je na repertoaru Nikšićkog pozorišta

2113 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Predstava za djecu "Aladinova čarobna lampa" (5+), u režiji Milana Karadžića biće izvedena u utorak, 28. februara u Nikšićkom pozorištu, u 19 časova.

Riječ je o novoj predstavi sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta. Bajku iz čuvene persijske zbirke pripovjedaka "1001 noć" pozorištu je prilagodio Nikolas Stjuart Grej u verziji "Nove lampe za stare", a dramatizaciju za Gradsko pozorište napisao je Igor Bojović.

U predstavi igraju: Lazar Đurđević, Lara Dragović, Omar Bajramspahić, Miloš Pejović, Maja Šarenac, Emir Ćatović/Vukan Pejović, Stefan Vuković, Marija Đurić i Davor Dragojević. Tekst je preveo Srboljub Stanković, scenografiju i dizajn svjetla za predstavu potpisuje Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, muziku Leo Đokaj, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević.

Asistentkinja scenografkinje je Mima Đurović, koja potpisuje i vajarske radove, a fotografije Duško Miljanić.

"Maštovita i lijepa Šeherzada priča sultanu Šahrijaru čudesne pripovijesti, svake noći drugu priču. Hiljadu i jednu noć traje pripovjedanje. Iz tog mita stvorena je ogromna riznica persijskih bajki pod naslovima '1001 noć' ili 'Arapske noći' koje vjekovima predstavljaju obaveznu literaturu odrastanja djece na svim kontinentima. Bajke o Sindbadu moreplovcu, Alibabi i četrdeset razbojnika i Aladinu i duhu iz čarobne lampe pričaju se vjekovima, doživljavajući neminovne promjene, shodno vremenima koja određuju nove interpretacije....", napisao je o predstavi reditelj Milan Karadžić.

Predstava je dio februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene, a ulaznice po cijeni od pet eura mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Bonus video: