Izložba Marine Radulović u Podgorici

Postavka “Iskra vječnog plamena” biće otvorena večeras u Crnogorskoj kinoteci u 20 časova

2109 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba “Iskra vječnog plamena” akademske slikarke Marine Radulović biće otvorena večeras u Podgorici, u prostoru Crnogorske kinoteke, u 20 časova.

Autorska izložba “Iskra vječnog plamena” Marine Radulović prikazuje kadrove iz filmskog triptiha: “Krunidbene svečanosti”, “Predaja Skadra” i “Balkanski ratovi” ističe se u saopštenju.

Prisutnima će se na otvaranju, u ime organizatora, obratiti direktor JU Crnogorska kinoteka Goran Bjelanović, a u muzičkom dijelu programa nastupiće sopran Aleksandra Vojvodić Jovović.

Marina Radulović je rođena 1961. godine u Sarajevu, a srednju školu, Gimnaziju “Slobodan Škerović”, završila je u Podgorici. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mladena Srbinovića 1985. godine.

Kao stipendistkinja francuske vlade pohađala je specijalističke studije na Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts u Parizu, kod profesora Vladimira Veličkovića. Magistrirala je 1988. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Mihać.

Studijski je boravila u Francuskoj, Njemačkoj, Španiji. Od 1985. godine je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Imala je više samostalnih izložbi, predstavljala se i u Parizu gdje su među posjetiocima bivali i eminentni umjetnici iz različitih oblasti.

Njene izložbe svojevremeno su posjećivali i Danilo Kiš, Vladimir Veličković, Branka Bogavac, Vojo Stanić koji je za Radulović govorio da je “rijedak slikar”.

Živi u Podgorici.

Bonus video: