„Jugoslava” Ivana Bakrača u Sofiji

Filmski projekat crnogorskog reditelja i scenariste biće predstavljen na 20. izdanju Sofia Meetings koprodukcijskog marketa

3400 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Filmski projekat “Jugoslava” crnogorskog reditelja i scenariste Ivana Bakrača biće predstavljen u okviru 20. izdanja Sofia Meetings koprodukcijskog marketa, koji počinje danas i održava se do 26. marta.

”Jugoslava” učestvuje u izboru projekata drugih po redu dugometražnih filmova prijavljenih autora, a za ovogodišnji Sofia Meetings selektovano je pet projekata. Projekat, u produkciji kompanije Quadrifolium Films, prezentovaće reditelj Ivan Bakrač i producent Guillaume de Seille.

Film donosi suptilnu i intimnu priča kroz koju se prožimaju egzistencijalna pitanja savremene žene i njenog položaja u sistemu koji počiva na patrijarhalnom nasljeđu, saopšteno je ranije iz Filmskog centra Crne Gore (FCCG).

”Jasan rediteljski pristup i promišljena eksplikacija, sa vizuelnim referencama koje dobro dočaravaju atmosferu. Iako kompleksan, jer uključuje veliki broj aktera, ovo je veoma precizno isplaniran projekat u produkcionom smislu”, istakli su iz FCCG koji je podržao projekat u kategoriji razvoja.

”Jugoslava” se prošle godine našla i u CineLink programu filmskog festivala u Sarajevu, a predstavljena je i u Francuskoj na marketu Arras Dyas u okviru Arras Film Festivala.

Projekat je nedavno nagrađen na filmskom marketu za razvoj projekata “Cinemed Meetings”, u okviru Cinemed festivala mediteranskog filma u Monpeljeu, kao i rezidencijom za pisanje koju nudi Centar za kinematografsko pisanje Moulin d’Andé. “Jugoslava” se razvija u koprodukciji sa Arizona Films iz Francuske i Biberche Productions iz Srbije, a kao projekat u fazi razvoja, film je dobio i podršku SEE Cinema Networka.

Bonus video: