Nemanja Radulović otvara KotorArt

Svečano otvaranje ovogodišnjih KotorArt Don Brankovih dana muzike biće tradicionalno održano 13. jula, u ambijentu pjace Katedrale Sv. Tripuna

2712 pregleda 3 komentar(a)
Nemanja Radulović, Foto: Sever Zolak
Nemanja Radulović, Foto: Sever Zolak

Svjetski priznati violinista Nemanja Radulović sa ansamblom “Double Sens” nastupiće na svečanom otvaranju ovogodišnjih KotorArt Don Brankovih dana muzike koje će tradicionalno biti održano 13. jula, u ambijentu pjace Katedrale Sv. Tripuna.

Na programu “Put oko svijeta” Radulović će predstaviti numere sa novog albuma “Roots” na kome je ispitivao granice world music žanra koji ga je inspirisao. Na koncertu će biti izvedene stilizacije tradicionalnih pjesama različitih naroda - od kompozicija poznatih u našoj sredini, preko evropskih zemalja, do udaljenijih.

"Ovaj projekat je za mene veoma zanimljiv i nastao je u periodu kada je bio lockdown. Mnogo sam slušao muziku, najviše Mocarta i world music, i to me je vraćalo u život. Tokom perioda pandemije imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, ali i o muzici prošlosti i budućnosti. Prijalo mi je da slušam muziku različitih stilova. Malo po malo, počela je da se razvija ideja o ovom projektu. Sve je bilo novo za mene, jer nije klasična muzika u pitanju, možda je ima samo pet odsto. Ovo je iskorak koji sam kao umjetnik uradio" istakao je Nemanja Radulović povodom novog albuma Roots.

"Izuzetno smo zadovoljni što ćemo kotorskoj publici ponuditi ovakav početak festivala. Violinista Nemanja Radulović je poznat po jedinstvenoj energiji i iskrenim emocijama koje nosi na svakom koncertu. Sa svojim ansamblom Double Sens već je nastupao u Kotoru, a ovog puta očekujemo da nas čarobnim zvucima provedu kroz mnoge zemlje svijeta i upoznaju sa njihovim melodijama, ali i melodijama iz naših krajeva", istakli su iz PR službe festivala.

Bonus video: