Otvaranje bioskopa u Beranama

Svečanost je najavljena za večeras u 20 časova, nakon čega slijede projekcije filmova

1811 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Svečano otvaranje novog digitalizovanog bioskopa Javne ustanove Centar za kulturu Berane, biće upriličeno večeras u 20 časova.

U okviru svečanosti biće prikazani kratkometražni filmovi crnogorskih autora “Umir krvi” i “Put” u režiji Senada Šahmanovića i film “Peloid” reditelja Bojana Stijovića.

Na svečanosti će govoriti potpredsjednik Opštine Berane Damjan Ćulafić, direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović i v. d. direktorica JU Centar za kulturu Berane Tamara Kenjić, a moderatorka programa je Gorica Ćulafić.

Istog dana JU Centar za kulturu Berane biće domaćin sastanka direktora bioskopskih prikazivača, na kojem će biti potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture i prikazivačke djelatnosti u cilju saradnje i sprovođenja aktivnosti Mreže kinoprikazivača Crne Gore, a prisustvovaće i predsjednik Mreže kinoprikazivača Srbije Boban Stefanović.

Najavljeno je i da će publika u Beranama već sjutra na repertoaru imati u nastavak legendarnog filma “Munje”, pod nazivom “Munje:Opet” reditelja Radivoja Raše Andrića, koji nakon premijernog prikazivanja u Beogradu, stiže i u beranski novi digitalizovani bioskop. Film će biti prikazan u terminima od 18 i 20 časova, navodi se u saopštenju Centra za kulturu Berane.

Projekat je finansirao Filmski centar Crne Gore, rasformirano Ministarstvo prosvjete nauke, kulture i sporta, kao i Opština Berane, a realizovao ga ne Centar za kulturu Berane koji je dobio savremenu opremu u vrijednosti od stotinu hiljada eura, piše u saopštenju.

Bonus video: