Uzbudljivo čitanje Čehovljevog ”Ujka Vanje” u CNP-u

Komad u režiji Mirka Radonjića, biće izveden večeras u 20 časova

1815 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: CNP
Scena iz predstave, Foto: CNP

Predstava “Ujka Vanja”, uzbudljivo čitanje Čehovljevog djela u režiji Mirka Radonjića, biće izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu večeras u 20 časova.

"Ono što je Mirko Radonjić uspio, sada već u duhu prepoznatljive poetike, jeste da od ove drame ne napravi atmosferu mrtvila i čamotinje, kako su to, suprotno Čehovljevim željama, radili mnogi reditelji. Ova inscenacija živo svjedoči o apsurdnosti ljudske egizistencije, ali i o društvenoj nejednakosti i uslovima u kojima ljudi žive u zajednici, uključujući i našu", zapisala je Iva Čukić Soškić u kritici predstave.

Povezani članci

06. Mart 2023.

Predstava "Ujka Vanja": Pogodili žicu i poentirali

Uloge u predstavi su povjerene: Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović (studentkinji II godine glume na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi red. prof. Branislava Mićunovića), Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban.

Tekst je preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić. Za muziku u predstavi zadužen je bend “Pojačano prisustvo” koji čine: Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević. Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Bonus video: