Almodovarov "Strange Way of Life" premijerno na festivalu u Kanu

Almodovar je rekao da se naslov filma odnosi na čuveni fado Amalije Rodrigez, čiji tekstovi sugerišu da "ne postoji čudnije postojanje od onog kada živite, okrenuvši leđa sopstvenim željama"

2038 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz Almodovarovog filma, Foto: Cannes Film Festival
Scena iz Almodovarovog filma, Foto: Cannes Film Festival

Svjetska premijera filma "Strange Way of Life" Pedra Almodovara biće prikazana na Filmskom festivalu u Kanu.

Film "Strange Way of Life" Pedra Almodovara imaće svjetsku premijeru na filmskom festivalu u Kanu. Na festivalu su potvrdili vijest i objavili da će Almodovar prisustvovati premijeri sa svoja dva glavna glumca, Itanom Hokom i Pedrom Paskalom. Ovaj kratki film predstavlja drugo Almodovarovo dostignuće na engleskom jeziku, nakon "The Human Voice" iz 2020. godine.

Projekciju će pratiti razgovor sa Pedrom Almodovarom i produkcijskom ekipom. "Strange Way of Life" je producirao Agustin Almodovar u El Deseo studiju.

Almodovar je rekao da se naslov filma odnosi na čuveni fado Amalije Rodrigez, čiji tekstovi sugerišu da "ne postoji čudnije postojanje od onog kada živite, okrenuvši leđa sopstvenim željama".

Pedro Almodovar
Pedro Almodovarfoto: indiewire.com

Vestern drama Alberta Iglesijasa vrti se oko povezanosti dva muškarca koji su se upoznali kao mladi dok su obojica radili kao ubice, a ponovo su se povezali 25 godina kasnije u Biter Kriku.

Hok i Paskal glume zajedno s Pedrom Kazablankom, Manu Riosom, Džordžom Stinom, Hoze Kondezom, Džejson Fernandezom, Sarom Salamo, Oianom Kueto i Danijelom Medinom.

Izvršni producenti kratkog filma su Ester Garsija i Barbara Peiro, a Dijego Pajuelo i Antoni Vakareljo, koji je kreativni direktor modne kuće "Yves Saint Laurent", su bili pomoćni producenti.

Ranije se pričalo da će ovaj film otvoriti festival, ali direktor filmskog festivala u Kanu Tjeri Fremauks rekao je da su to samo glasine.

Kako je ranije najavljeno, istorijska drama "Jeanne du Barry" Majven Le Besko, u kojoj se Džoni Dep pojavljuje kao Luj XV, imaće svjetsku premijeru na otvaranju 76. izdanja festivala.

Zajedno sa "Strange Way of Life", festival je potvrdio prikazivanje dva očekivana američka filma: "Killers of the Flower Moon" Martina Skorsezea i Diznijevog "Indiana Jones and the Dial of Destiny".

Predsjednik žirija biće Ruben Ostlund, dvostruki dobitnik Zlatne palme za filmove "The Square"i "Triangle of Sadness".

Filmski festival u Kanu predstaviće svoj zvanični izbor filmova 13. aprila.

Bonus video: