“Svjedok vremena“ pred nikšićkom publikom

Predstavljanje knjige, o kojoj će govoriti recenzent prof. dr Milorad Miško Simunović i prof. dr Radoje Femić, organizuje se u okviru tribine Svobodijada

1149 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svobodijada
Foto: Svobodijada

Knjiga proze „Svjedok vremena“ Batrića Baja Kandića biće promovisana sjutra u sali „Zahumlja“ u Nikšiću, u 19 časova.

Predstavljanje knjige, o kojoj će govoriti recenzent prof. dr Milorad Miško Simunović i prof. dr Radoje Femić, organizuje se u okviru tribine Svobodijada. Književni kritičar mr Milorad Durutović govoriće kako o Kandićevom novom romanu, tako i o njegovim prethodnim izdanjima, dok će odlomke čitati lektor knjige, profesor Jovan Krušić. Voditeljka večeri biće urednica tribine, književnica Milica Bakrač.

Kandić se već duži niz godina bavi književnim radom i do sada je objavio pet knjiga - epske pjesme „Vremena raskola“, „Stabna i Kandići“ i „Vremena slavnijeh“ (2018), i romane „Promašeni život“ i „Svjedok vremena“ . Uskoro će izaći iz štampe Kandićeve dvije nove knjige, „Običaji i vjerovanja u Pivi“ i roman „Promašeni život 2“. Poeziju i prozne tekstove objavljivao je u štampanim i elektronskim medijima u Crnoj Gori. Roman „Svjedok vremena“ biće po prvi put predstavljen nikšićkoj publici, a veče organizuje JU „Zahumlje“ u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Bonus video: