MKM: Usvojen predlog izmjene koeficijenta umjetničkoj grupi poslova

"Raduje nas da smo u maniru zajedništva uspjeli da odgovorimo na zahtjeve predstavnika nezadovoljnih strana, posebno imajući u vidu makro-ekonomske tokove koji se dešavaju na globalnom nivou"

1468 pregleda 3 komentar(a)
Ministarstvo kulture i medija, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Ministarstvo kulture i medija, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Predlog izmjene koeficijenta za umjetničku grupu poslova usvojen je na sjednici Odbora za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture i medija (MKM).

U saopštenju se dodaje da je usvajanju ove Odluke prethodilo pozitivno mišljenje Ministarstva finansija za uvećanje koeficijenta za umjetničku grupu poslova u iznosu od 10.56, a na zahtjev MKM.

"Raduje nas da smo u maniru zajedništva uspjeli da odgovorimo na zahtjeve predstavnika nezadovoljnih strana, posebno imajući u vidu makro-ekonomske tokove koji se dešavaju na globalnom nivou. Nastavićemo da radimo zajedno, stvarajući zdrave temelje za unapređenje socio-ekonomskog položaja svih zaposlenih u kulturi, a transparentnim i širokim konsultativnim i inkluzivnim procesima radićemo na suzbijanju diskriminacije i razlika među zaposlenima u kulturi", poručili su iz MKM.

Bonus video: