Animirani film "Sine!" na Krakow Film Festivalu

Debitanstki autorski film Nine Đukanović i Gorana Ivanovića je dokumentarac o životu kćerke u Crnoj Gori, lament nad sudbinom žena, poziv na buđenje - jer se suočavamo sa problemom kojiprećutkuje: masovni selektivi pobačaji

1187 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FCCG
Foto: FCCG

Crnogorska monodrama “Sine!” u režiji Nine Đukanović i Gorana Ivanovića, u produkciji kompanije Košnica, svjetsku premijeru imaće na 63. Krakow Film Festivalu, u okviru takmičarske selekcije.

Kratkometražni animirani film “Sine!” je, kako navode iz ekipe filma, svojevrsni dokumentarac o životu kćerke u Crnoj Gori, lament nad sudbinom žena, poziv na buđenje - jer se Crna Gora suočava sa problemom kojiprećutkuje: masovni selektivi pobačaji.

Ovo je debitanstki autorski film Nine Đukanović i Gorana Ivanovića, zbog čega je učešće u takmičarskoj selekciji prestižnog evropskog Krakow Film Festivala posebno važno za ekipu filma.

Sine
foto: FCCG

Zbog odvažnosti narativa i inovativnog pristupa, “Sine!” će u junu biti prikazan u evropskom i svjetskom centru animacije, na ovogodišnjem Animafest Zagreb, u kategoriji World Panorama.

U prethodnom periodu, film je podržao Filmski centar Crne Gore na konkursu za finansiranje kratkometražnih animiranih filmova.

Sine
foto: FCCG

Bonus video: