Resitali Martinovića i Gekića na KotorArtu

Na KotorArt Don Brankovim danima muzike desetog, odnosno 12. avgusta, nastupaju renomirani umjetnici, različitih senzibiliteta i izraza, i u potpunosti različitih repertoara

2316 pregleda 0 komentar(a)
Martinović, Foto: KotorArt
Martinović, Foto: KotorArt

Poznati Kotoranin, istaknuti predstavnik pijanista svoje generacije Ratimir Martinović održaće resital “Intime” 10. avgusta na KotorArt Don Brankovim danima muzike.

Time će obilježiti i značajan jubilej, 100 godina od rođenja jednog od najznačajnijih kompozitora simfonijske i klavirske muzike sa ovih prostora, Vasilija Mokranjca, najavljuju iz KotorArta.

Drugi resital održaće jedan od najvećih virtuoza današnjice, Kemal Gekić, 12. avgusta, odmah nakon majstorskih radionica u okviru KotorArt akademije.

Gekić
Gekićfoto: KotorArt

"Kuriozitet koncerta pod nazivom 'Carte blanche' je da će program ostati iznenađenje do samog kraja, kada će umjetnik sam predstaviti djela prije njihovog izvođenja", najavljuju organizatori.

Iz KotorArta poručuju da će ovogodišnji gosti festivala imati sjajnu priliku da u dva dana čuju pijanistu originalnog izraza, profila i koncepta, Ratimira Martinovića, na čijem koncertu će publika imati jedinstvenu priliku da se upozna sa klavirskim opusom Vasilija Mokranjca, kao i njegovog dugogodišnjeg pedagoga i prijatelja, pijanistu nevjerovatne energije, Kemala Gekića.

"U potpunosti različitih repertoara, senzibiliteta i izraza, dvojica umjetnika daće nemjerljiv doprinos i kvalitet ovogodišnjem programu festivala", istakli su KotorArta.

Bonus video: