Takmičenje gitarista i koncerti u Tivtu

Pored glavnog, takmičarskog programa, organziatori festivala, najavljuju i koncerte namijenjene široj javnosti. Sjutra nastupa Al Dino, a preksjutra klasični gitarista i kompozitor iz Hrvatske Neno Munitić

2039 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Na 17. Međunarodnom takmičenju gitarista (Montenegro International Guitar Competition), od danas do trećeg juna u Centru za kulturu Tivat, nadmetaće se 37 solo gitarista i par kamernih ansambala iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Pored glavnog, takmičarskog programa, organziatori festivala, Anagastum Guitar Society, najavljuju i koncerte namijenjene široj javnosti. Sjutra nastupa Al Dino, a preksjutra klasični gitarista i kompozitor iz Hrvatske Neno Munitić, obojica u 20 časova, na sceni Centra za kulturu Tivat.

"Publika u Tivtu imaće jedinstvenu priliku da na koncertu pod nazivom 'Ribar plete mrižu svoju' Nena Munitića čuje dvije tradicionalne pjesme u obradi za gitaru, kao i devet originalnih kompozicija ovog muzičara, među kojima je i nova kompozicija 'Romansa' koju će Munitić premijerno izvesti u Tivtu", najavljuju organizatori.

Festival realizuje Anagastum Guitar Society, uz podršku Centra za kulturu Tivat. Ulaz je slobodan.

Bonus video: