„Pokojnik” na Teatar festu „Petar Kočić”

Predstava CNP-a i Centra za kulturu Tivat biće izvedena večeras u sklopu takmičarske selekcije festivala u Banjaluci

938 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Duško Miljanić
Foto: Duško Miljanić

Predstava “Pokojnik” biće izvedena danas u Narodnom pozorištu Republike Srpske u 20 časova, a u okviru 15. izdanja Teatar festa “Petar Kočić” koji se održava od petog do 11. juna u Banjaluci, pod sloganom “Između snoviđenja i realnosti”.

Komad Branislava Nušića adaptirao je i režirao Egon Savin, u pitanju je koprodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat, a izvršna producentkinja je Nela Otašević.

Povezani članci

12. Novembar 2022.

Najžešća kritika društva koju je Nušić napisao

Pored “Pokojnika” na Teatar festu “Petar Kočić” biće izvedene i predstave: “Rolerkoster” Ateljea 212, “San o zavičaju” Narodnog pozorišta Niš, “Moj sin samo malo sporije hoda” Sarajevskog ratnog teatra i “Uspavanka za Aleksiju Rajčić” Narodnog pozorišta Beograd.

O pobjedničkoj predstavi na ovogodišnjem festivalu odlučivaće žiri koji će činiti srpski teatrolog i pozorišni kritičar Ana Tasić i glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Duško Ljuština i Nataša Ivančević.

Na prošlogodišnjem izdanju festivala, Crnogorsko narodno pozorište dobilo je tri nagrade za predstavu “Šćeri moja” koju je prema tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić, i to za najbolju režiju, za scenski pokret i nagradu “Korak u hrabrost” za najbolju mušku ulogu.

Povezani članci

31. Oktobar 2022.

Živimo u zemlji gdje je laž na cijeni

U predstavi “Pokojnik” igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Bonus video: