WildBeauty Art festival raspisao nagradni konkurs za dizajnere

Umjetnici će prikazati svoju viziju ekološke države pokušavajući da odgovore na pitanja šta za njih znači ekološka država, kako jedna zemlja može biti zelenija i pažljivija prema svojim prirodnim ambijentima, i kako ukazati na važnost ove teme donosiocima odluka

2333 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Peti WildBeauty Art festival, koji će se i ovog ljeta održati na različitim lokacijama Durmitora i Žabljaka, pored kvalitetnog muzičkog programa fokusiraće se i na temu ekologije i zaštite životne sredine.

Jedan od takvih programa jeste međunarodni konkurs za grafičke dizajnere, za najbolji plakat na temu ekološke države.

"Umjetnici će prikazati svoju viziju ekološke države pokušavajući da odgovore na pitanja šta za njih znači ekološka država, kako jedna zemlja može biti zelenija i pažljivija prema svojim prirodnim ambijentima, i kako ukazati na važnost ove teme donosiocima odluka", stoji u saopštenju festivala.

Konkurs je otvoren je za sve grafičke dizajnere i traje do 15. jula 2023. godine. Obezbijeđene su i novčane nagrade za tri najbolja dizajna, od 1000, 600 i 300 eura, koje će izabrati petočlani stručni žiri. Širi izbor najbolje rangiranih plakata biće prikazani domaćoj i inostranoj publici na vidnim mjestima na Žabljaku, a potom predstavljeni u vidu kataloga na internet stranici festivala i putem društvenih mreža.

Bonus video: