Svjedočanstvo o crnogorskom selu u razdoblju od 40 godina

Promocija knjige Gojka Kneževića biće održana večeras u Nikšiću, u okviru tribine "Svobodijada"

1885 pregleda 0 komentar(a)
Knežević, Foto: Svetlana Mandić
Knežević, Foto: Svetlana Mandić

Knjiga "Sela i domaćini", autora Gojka Kneževića, biće predstavljena večeras u sali "Zahumlja" u Nikšiću, u okviru tribine "Svobodijada" u 19 časova.

O novoj Kneževićevoj knjizi govoriće jedan od recenzenata knjige, prof. dr Miroslav Doderović, publicista Tomaš Ćorović, urednica tribine Milica Bakrač i autor, dok će odlomke iz tekstova kazivati glumac Nikšićkog pozorišta Velizar Vejo Kasalica.

"Knjigu 'Sela i domaćini' čini izbor novinarskih tekstova o državnim pokušajima za unapređivanje poljoprivrede i agro-preduzećima u periodima socijalističkog samoupravljanja i tranzicije, kao i zapisima i reportažama koje je Knežević u dugoj novinarskoj karijeri objavio o dvadesetak sela i oko stotinu uzornih domaćina iz svih regiona Crne Gore. Po ocjeni recenzenata, prof. dr Rada Šarovića i prof. dr Doderovića, knjiga je svojevrsno svjedočanstvo o crnogorskom agraru od 1975. do 2016. godine, koliko je autor kao dopisnik i reporter 'Pobjede' pratio tu oblast", stoji u najavi tribine.

Knežević je do sada objavio knjige reportaža "Ljudi pomena vrijedni" i "Neobični među nama", izbor intervjua "Susreti i riječi" i zapisa o arheološkim lokalitetima i kulturno-istorijskim spomenicima "Tragovima života".

Promocija će biti održana u okviru junskog repertoara Nikšićke kulturne scene, a u organizaciji JU "Zahumlje".

Bonus video: