Šćepanović imenovan za direktora Muzeja savremene umjetnosti

Šćepanović je rođen u Nikšiću. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1994. godine, a magistrirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1996

7317 pregleda 7 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Šćepanović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici, usvojila je prijedlog Ministarstva kulture i medija (MKM) da za direktora Muzeja savremene umjetnosti bude imenovan Vladislav Šćepanović, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

„Sa velikim iskustvom koje posjeduje Vladislav Šćepanović u ovoj oblasti i njegovim obrazovanjem, vjerujem da će postaviti dobre osnove za razvoj i uspješno djelovanje Muzeja savremene umjetnosti“, kazala je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Šćepanović je rođen u Nikšiću. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1994. godine, a magistrirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1996.

Iz MKM dodaju da je Šćepanović doktorirao na polju teorije umjetnosti i medija na Interdisciplinarnim doktorskim studijama, Univerziteta umetnosti u Beogradu 2009. godine, pod mentorstvom profesorke Divne Vuksanović.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Šćepanović funkciju predsjednika Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu obavljao od 2019. do 2021. godine, dok je, kako kažu, u istoj ustanovi funkciju vršioca dužnosti obavljao u periodu od 2013. do 2014. godine

"Izlagao je na preko 30 samostalnih i više grupnih izložbi u Parizu, Tokiju, Njujorku, Veneciji, Hjustonu, Hobokenu, Pohangu (Koreja) Podgorici, Budvi, Beogradu, Osijeku, Novom Sadu, Grožnjanu, Banja Luci", stoji u saopštenju.

Bonus video: