Podrška HAVC-a projektu „Kontraadmiral”

Film nastaje u režiji i po scenariju Mladena Ivanovića, a u produkciji kompanija “Artikulacija film” i “Restart”

2035 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg UnderhillFesta: Ivanović, Foto: Milica Nedeljković
Sa prošlogodišnjeg UnderhillFesta: Ivanović, Foto: Milica Nedeljković

Crnogorski filmski projekat, dokumentarni film “Kontraadmiral”, reditelja i scenariste Mladena Ivanovića, u produkciji kompanije “Artikulacija film” i hrvatske kompanije “Restart”, dobio je podršku Hrvatskog audio-vizuelnog centra (HAVC) u iznosu od 58.000 eura, u kategoriji za proizvodnju dugometražnog dokumentarnog filma, saopšteno je iz Filmskog centra Crne Gore (FCCG).

“Dugometražni dokumentarni film “Kontraadmiral” je priča o Krstu Đuroviću, kontraadmiralu koji je stradao u jugoslovenskom ratu jer je odbio da granatira Dubrovnik”, navodi se u opisu.

Kontraadmiral, Mladen Ivanović
foto: Filmski Centar Crne Gore

Ovaj filmski projekat je i u prethodnom periodu dobio sredstva od HAVC-a, i to u kategoriji za razvoj projekata dugometražnog dokumentarnog filma, a podršku FCCG dobio je na jednom od ranijih konkursa za razvoj projekta.

“Kontraadmiral” je prepoznat i sa drugih adresa kao projekat sa značajnim potencijalom, pa je na radionici DOKSrbija, namijenjenoj autorima i producentima dokumentarnih filmova, bio nagrađen učešćem na DOK Industry programu u okviru Festivala dokumentarnog i animiranog filma u Lajpcigu.

Bonus video: