Klapa "Cambi" na Ribljem jezeru

Koncert će biti održan 17. jula u okviru petog izdanja Međunarodnog festivala Wild Beauty Art

1546 pregleda 1 komentar(a)
Klapa Cambi, Foto: Saša Burić
Klapa Cambi, Foto: Saša Burić

Na Ribljem jezeru na Durmitoru ove godine biće izvedena dva koncerta, u okviru petog izdanja Međunarodnog festivala Wild Beauty Art (WBA) koji se održava od 16. jula do 13. avgusta.

Dan nakon otvaranja festivala, na obali Ribljeg jezera nastupiće klapa "Cambi", jedan od najboljih sastava koji njeguju zvuk dalmatinske pjesme, saopštili su organizatori. Klapu čine tenori Eduard Šegota, Jozo Delaš i Duško Britvić, bariton Mislav Biočina, bas-bariton Hrvoje Lozančić i bas Dino Šimera.

"Svojim nastupima i izvođenjima tradicionalnih dalmatinskih, ali i pjesama zabavne muzike, klapa "Cambi" je uspjela da ostvari sklad dalmatinske muzičke baštine i savremenih muzičkih kretanja, prvenstveno zbog svježine i originalnosti, kao i zbog jednako sugestivnih izvođenja vremešnih standarda dalmatinske pjesme, ali i interpretacija pop-rock materijala poznatih autora", pišu iz WBA festivala.

Pod sloganom "One for All, All for One", festival spaja tri važne grane Crne Gore: kulturu, ekologiju i turizam.

"Nakon koncerata na čuvenom Crnom jezeru prethodnih godina, Festival se odlučio da uđe u avanturu otkrivanja nekih od nevjerovatnih jezera durmitorskog kraja, od kojih svako nosi jedinstvenu atmosferu, originalnu priču i neobičnu legendu", izjavili su iz službe za odnose s javnošću.

Bonus video: