Stižu izvođači iz raznih djelova svijeta

Drugo izdanje Roots Revival reggae festivala biće održano 4. i 5. avgusta u Herceg Novom

1544 pregleda 3 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg Roots Revival reggae festivala, Foto: Privatna arhiva
Sa prošlogodišnjeg Roots Revival reggae festivala, Foto: Privatna arhiva

Ovoga ljeta, Herceg Novi će početkom avgusta, tačnije 4. i 5. postati epicentar reggae muzike zahvaljujući spektakularnim nastupima na Roots Revival reggae festivalu. Drugo izdanje festivala donosi nevjerovatnu kombinaciju internacionalnih imena i zabavnog programa.

Festival će započeti sa zagrijavanjem na plaži “Žalo” na Škveru u Herceg Novom, s početkom u 16 sati. Posjetioci će imati priliku da uživaju u opuštenoj atmosferi i reggae ritmovima, dok se pripremaju za glavni program koji će se održati na tvrđavi “Forte Mare”. Na tvrđavi će se odvijati ne samo uzbudljiv muzički program, već i predavanja na temu reggae muzike profesora Sir Jamesa iz Francuske.

“Ovogodišnji lineup na glavnoj pozornici donosi vrhunske izvođače iz raznih dijelova svijeta. Prvog dana festivala, posjetitelje će oduševiti izvođači poput Micah Shemaiah & Dreaditesa sa Jamajke, Hornsman Coyotea iz Srbije, “Killo Killo Bande” iz Srbije, Sira Džejmsa iz Francuske, Dadamana iz Crne Gore, Ital Visiona iz Srbije i Mizizija iz Srbije. Drugog dana, pozornicu će zapaliti izvođači poput Marcusa Gada & Tribea iz Nove Kaledonije, “Brain Holidaysa” iz Hrvatske, “White Squall Sound Systema” iz Srbije, DJ Monoa iz Crne Gore i Selektora Dede iz Crne Gore”, stoji u saopštenju festivala.

“Sa hrabrošću se upuštamo u drugo izdanje festivala, donoseći imena koja su još jača od prošlogodišnjih, uz bogatiji program. Zanimljiva činjenica je da na festival dolazi 70 odsto stranih posjetilaca. Odlučili smo skratiti trajanje festivala sa tri na dva dana kako bismo osigurali visoki kvalitet dnevnog programa, ali zadržali smo i treći dan posebno za djecu iz Doma Bijela. Naša želja je približiti djeci iz doma sviranje instrumenata, te omogućiti im da osjete iskrenu emociju umjetnika u rege muzici.

Mnogi od njih su sami odrasli bez roditelja, stoga imaju dodatni motiv da prenesu svoje znanje i ljubav prema muzici i mlađima”, kazao je izvršni direktor festivala Mirsada Brkića, te dodao da je konačni cilj ovog projekta povezivanje društva i skretanje pažnje na ljudske vrijednosti u moru muzike kojoj često nedostaje moralne osnove.

“U tu svrhu planiramo nastup benda “Killo Killo Banda” iz Novog Sada, koji je aktivan u dječjem pozorištu te učestvuje u projektima s djecom s posebnim potrebama, već posjedujući empatiju prema djeci koja se suočavaju sa težim životnim izazovima. Želimo se zahvaliti Opštini Herceg Novi, Turističkoj Organizaciji Herceg Novi i svim sponzorima na njihovoj podršci, posebno imajući u vidu da se radi o podršci alternativnoj kulturi i obogaćivanju turističke ponude za strane posjetioce u našem gradu i državi.

Nažalost, podrška države i ove godine izostaje, no nadamo se da će se to promijeniti u budućnosti. Pred nama je mnogo izazova i zadataka, ali vjerujemo da radimo nešto izuzetno važno za cjelokupno društvo”, zaključuje Brkić.

Bonus video: