Humanitarna izložba “Od djece djeci”

Više od stotinu djece iz svih umjetničkih škola u Nikšiću predstaviće svoja djela danas na Trgu slobode

807 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Na Trgu slobode u Nikšiću danas će biti održana velika dječja humanitarna izložba “Od djece djeci”, u 18 časova, u organizaciji Umjetničkog centra, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad i opštinskim Sekretarijatom za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

“Izlaže preko stotinu djece iz svih umjetničkih škola u Nikšiću. Izložba je prodajnog, aukcijskog karaktera, a novac od prodaje radova primiće najmanje deset socijalno ugroženih porodica sa četvoro i više djece. Vaša podrška i prisustvo motivisaće djecu da se i dalje kreativno izražavaju i da nastave da stvaraju bolje i plemenitije društvo”, poručile su organizatorke izložbe Milena Krivokapić i Jelena Kostić.

Učešće na izložbi su uzele umjetničke škole “Otvoreni atelje” koju vodi Vesna Sušić, Atelje “Put” Angeline Janjušević, OKC “Tibor” Isidore Sarić, Atelje “Dali” Budimirke Dubretić, Atelje “Kocka” Vladane Mirković i “Umjetnički centar” Jelene Kostić i Milene Krivokapić.

Izložbu će otvoriti sekretar Sekretarijata za kulturu Dejan Ivanović, a obratiće se i organizatorke događaja. Moderatorka izložbe i aukcijske večeri je Nataša Lučić.

Bonus video: