Tivat: Sjutra veče otvaranje izložbe Borisa Dragojevića

Dragojević je zastupljen u više međunarodnih monografija iz oblasti fantastike i figurativne umjetnosti

2923 pregleda 59 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Likovna izložba “Tišine mora” akademskog slikara Borisa Dragojevića biće otvorena u JU Muzej i galerija Tivat u nedjelju, 23. jula sa početkom u 21 sat.

Boris Dragojević rođen je 3. jula 1956. na Cetinju. Osnovnu školu pohađao je na Cetinju, Zagrebu i Beogradu. Završio je srednju školu za dizajn – odsjek grafike u Beogradu, kao i Višu pedagošku školu – likovni smjer.

Fakultet likovnih umjetnosti završio je 1983. u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Mihać, kod koje 1986. završava i postdiplomske studije na odsjeku slikarstva. Član je ULUS-a i slobodan umjetnik od 1984. godine.

Do sada je imao 30 samostalnih izložbi slika, a sudjelovao je na 10 svjetskih bijenala akvarela. Zastupljen u više međunarodnih monografija iz oblasti fantastike i figurativne umjetnosti.

Izložbu najnovijih radova Borisa Dragojevića čiji hiperealistički opus često karakterišu morski motivi, otvoriće predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, dok će se prisutnima ispred JU Muzeja i galerije Tivat obratiti direktorica Danijela Đukić i sam autor.

Bonus video: