Književno veće Damira Uzunovića 26. jula u Tivtu

Na promociji će pored autora, govoriti i urednik izdanja u JU Gradska bniblioteka Tivta, dr Miomir Abović

2361 pregleda 0 komentar(a)
Književno veće Damira Uzunovića, Foto: Siniša Luković
Književno veće Damira Uzunovića, Foto: Siniša Luković

JU Gradska biblioteka Tivat priređuje u srijedu, 26. jula sa početkom u 21 sat u đardinu srednjevjekovno ljetnjikovca Buća-Luković, promociju romana "Ja sam" bosansko-hercegovačkog pisca Damira Uzunovića.

Na promociji će pored autora, govoriti i urednik izdanja u JU Gradska bniblioteka Tivta, dr Miomir Abović. Damir Uzunović je direktor sarajevske knjižare i izdavačke kuće Buybook i programski direktor Međunarodnog festivala književnosti – Bookstan.

Radi kao urednik u izdavačkoj kući Buybook u Sarajevu. Objavio je tri knjige pjesama: "Brod sa talismanom" izdavač Veselin Masleša, 1992; "Mađioničar", izdavač Svjetlost, 1995; "Ljudi i ptice", izdavač Space production, 2005; knjigu priča: "Kesten" izdavač Dani, 1996; roman "Ja sam" (trilogija), izdavač Buybook, 2021, za koju je dobio najvažniju nagradu u Hrvatskoj, nagradu FRIC, za najbolju knjigu fikcijske proze objavljene u 2021 i Godišnju nagradu Društva pisaca BiH za 2021. godinu.

Uvršten je u bosanskohercegovačku antologiju proze "Pod pritiskom" i poezije "Ovdje živi Konan" i "Zašto tone Venecija". Pjesme i priče prevođene su mu na više jezika.

Bonus video: