Barski studenti muzičkih akademija nastupili na "Ljetopisu"

Izvedba djela za klavir i violinu čuvenih kompozitora ispraćena je aplauzima ljubitelja klasične muzike koji su ispunili salu Dvorca kralja Nikole

3285 pregleda 0 komentar(a)
Talentovani barski muzičari, Foto: JP Kulturni centar Bar
Talentovani barski muzičari, Foto: JP Kulturni centar Bar

Barski studenti muzičkih akademija sinoć su, u okviru bARS segmenta „Ljetopisa“, priredili koncert, saopšteno je iz PR službe Kulturnog centra Bar.

"Nastupili su talentovani mladi muzičari Milena Jaramaz (violina), Dušanka Jaramaz (klavir), Lucija Ulićević (klavir) i Sergej Levin (klavir) koji se školuju na Cetinju, u Novom Sadu i Zagrebu, a zajedničko im je što su svi osnovno muziko obrazovanje stekli u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru", navodi se u saopštenju.

Izvedba djela za klavir i violinu čuvenih kompozitora ispraćena je aplauzima ljubitelja klasične muzike koji su ispunili salu Dvorca kralja Nikole.

Selektor segmenta bARS, Željko Milović, podsjetio je da su učenici barske muzičke škole svoje cjelovečernje nastupe imali još na prvom „Ljetopisu“, 1988. godine.

„bARS će“, po riječima Milovića, „i narednih godina nastaviti sa praksom pružanja podrške barskim studentima, a jedan od njih će imati i solistički koncert. Ove godine, 1. avgusta, u sali Dvorca kralja Nikole, svoj prvi solistički nastup imaće mlada Baranka Iva Pavlović“, najavio je Milović.

Bonus video: