Članovi Bečke filharmonije publiku vodili na nezaboravno muzičko putovanje Austrijom

Koncert je organizovao KotorArt, a održao se u okviru partnerskog festivala Rubix

2311 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KotorArt
Foto: KotorArt

U Domu vojske Porto Montenegra, sinoć su nastupili članovi Bečke filharmonije okupljeni oko dinamične Platforme K+K, koji su, na koncertu pod nazivom "Vienna Calling", izvodili kompozicije austrijskih kompozitora u klasičnim, tango, džez i gruv aranžmanima.

Bilo je to nezaboravno muzičko putovanje Austrijom kroz vrijeme, od Mozarta, preko Šuberta i Štrausa II, do Dejb Brabeka. Takođe, izvodili su kompozicije njihovog člana, harmonikaša Kristijana Bakaniča, koji, uz Platformu K+K, potpisuje sve aranžmane sa sinoćnjeg koncerta.

Članovi ove skupine solista Bečke filharmonije, okupljeni u ansambl pod nazivom Bečka Platforma K+K, su renomirani violinista, Kiril Kobančenko, koji je ujedno i direktor Platforme, zatim violistkinja Aurore Nozomi Cani, violončelista Florijan Egner, kontrabasista Bartoš Siroski, pijanista Kristof Egner, kao i harmonikaš Kristijan Bakanič.

Oduševljeni publikom, njihovom povratnom reakcijom, i atmosferom koja je vladala u Domu vojske, članovi ansambla su srdačno i sa uzbuđenjem izvodili djela, dok je solista, violinista Kiril Kobančenko vodio publiku kroz kompozicije i upoznavao ih sa bogatim, austrijskim muzičkim nasljeđem. Ansambl je dobio ovacije vidno ponešene publike nivoom izvođaštva, kao i odabirom repertoara. Članovi ansambla su se zahvalili organizatorima, domaćinima i nadaju se ponovnom viđenju.

Koncert je organizovao KotorArt, a održao se u okviru partnerskog festivala Rubix.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Bonus video: