Evropski dani jevrejske kulture

Koncert Crnogorskog kamernog ansambla i izložba "Moša Pijade - O revoluciji i umjetnosti" biće upriličeni večeras u Podgorici, u Kuslevovoj kući

4450 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorski kamerni ansambl održaće danas koncert “Jevrejskom muzikom kroz vrijeme”, u Kuslevovoj kući u Podgorici, u 20 časova, a u okviru manifestacije “Evropski dani jevrejske kulture” koja se ove godine održava pod temom “Sjećanje”.

Organizatori, Jevrejska zajednica Crne Gore publici obećava muzičko putovanje kroz bogatu istoriju i kulturno nasleđe jevrejskog naroda.

Nakon koncerta biće otvorena izložba “Moša Pijade - O revoluciji i umjetnosti” u 21 čas. Kustoskinja je Nela Gligorović, a postavka je nastala na osnovu materijala Jevrejskog istorijskog muzeja u Beogradu.

"Postavka sadrži foto-dokumentaciju i narativni segment koji se bavi društveno-političkim i umjetničkim djelovanjem Moše Pijade. Pokušava da osvijetli kompleksno djelovanje jedne od ključnih figura jugoslovenskog društva XX vijeka", navodi se u saopštenju.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, JU Muzeji i galerije Podgorice i JOINT-a.

Bonus video: