Veče Gorana Šćekića u Plužinama

Objavio je više od 14.000 karikatura. Pored karikature bavi se i stripom i do sada je objavio više od 400 radova

2519 pregleda 35 reakcija 1 komentar(a)
Knjige Gorana Šćekića, Foto: Centar za kulturu Plužine
Knjige Gorana Šćekića, Foto: Centar za kulturu Plužine

U plužinskom Centru za kulturu večeras će, sa početkom u 19 časova, biti organizovano veče karikaturiste Gorana Šćekića. Pored predstavljanja knjiga, „Ne damo svetinje“ i „Ovce 2“, biće upriličena i izložba 30 Šćekićevih karikatura aktuelnih na društvena dešavanja u Crnoj Gori. O knjigama, koje su objavljene u izdanju dvije izdavačke kuće, „Štampar Makarije“ (Beograd) i „Obodsko slovo“ (Podgorica), govoriće prof. dr Boris Brajović i književnica Milica Bakrač.

Šćekić se karikaturom bavi od 1992. godine, kada prvi rad objavljuje u dnevnom listu „Pobjeda“, nakon čega se njegova ostvarenja pojavljuju u brojnim listovima i časopisima. Od 1999. godine radi za dnevne novine „Dan“.

Objavio je više od 14.000 karikatura. Pored karikature bavi se i stripom i do sada je objavio više od 400 radova. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima su dvije nagrade Udruženja novinara Crne Gore i Nagrada oslobođenja Berana. Imao je više od 20 samostalnih i desetak kolektivnih izložbi.

„Dominantne teme Šćekićevih karikatura su politika, korupcija, ekonomija, a velikim mahom doprinose suzbijanju negativnih dešavanja u društvu. Šćekić profesionalno radi na istraživačkom polju bespilotnih letilica“, stoji u najavi.

Veče Gorana Šćekića organizuje Centar za kulturu Plužine.

Bonus video: