DžFF: Kultni podgorički festival je u ovogodišnjem izdanju zabelježio rekordnu posjećenost, preostalo je još finale

"Za sve projekcije iz obje selekcije tražila se “klupa više”, a uvertiru u te male noćne filmske svečanosti na otvorenom su predstavljale dnevne programske aktivnosti kao što su veoma uzbudljiva panel diskusija na temu “Moderne tehnologije i budućnost filma” i akcija ozelenjavanja na Murtovini, u saradnji sa partnerima festivala", kazali su iz Džada Film Fest-a

3759 pregleda 0 komentar(a)
Sa projekcije filma "A star is born", Foto: Džada Film Fest
Sa projekcije filma "A star is born", Foto: Džada Film Fest

Džada polako ulazi u završnicu i to trijumfalno. Kultni podgorički festival je u svom ovogodišnjem izdanju zabelježio rekordnu posjećenost, a preostalo je još veliko finale, kazali su iz Džada Film Fest-a.

"Noć iza nas je bila zaista “filmska”. Najprije je u Njegoševoj održana projekcija filma iz takmičarske selekcije, “Ekskurzija” Une Gunjak, a zatim smo se prebacili u fantastičnu prirodnu scenografiju na Morači, na Sastavke, gdje smo uživali u emotivnom spektaklu “A star is born”, dodali su oni.

Iz Džada Film Festa-a su naglasili da je publika prethodnih dana festivala pokazala ogromno interesovanje.

"Za sve projekcije iz obje selekcije tražila se “klupa više”, a uvertiru u te male noćne filmske svečanosti na otvorenom su predstavljale dnevne programske aktivnosti kao što su veoma uzbudljiva panel diskusija na temu “Moderne tehnologije i budućnost filma” i akcija ozelenjavanja na Murtovini, u saradnji sa partnerima festivala", kazali su.

festival džada
foto: Džada Film Fest

Oni su podsjetili da je DžFF otvoren u ponedeljak, 11.09. projekcijom filma "Sirin" Senada Šahmanovića i premijerom francuskog filma “Noćni putnici” Mikaela Ersa.

"Festival je otvorio reditelj i član žirija Stevan Filipović, a mnogobrojnoj publici su se obratili predstavnici Francuske ambasade, Ministarstva kulture i medija, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, organizatora Link Creative Studio kao i reditelj Senad Šahmanović", piše u saopštenju.

Naglasili su da je nakon otvaranja festival nastavljen filmom "Vera" Nedeljka Kovačića, a, prema njihovim riječima, zabjelčani su se okupili da pogledaju film “Another round”. U srijedu je, kako kažu, publiku zaintrigirao neobični “Da li ste vidjeli ovu ženu?”, a revijalni dio festivala se preselio u City kvart gdje je prikazan kultni “Memento”.

festival džada
foto: Džada Film Fest

Za večeras je najavljena projekcija nagrađivanog španskog filma “Matria” debitanta Alvaro Gago Diaza, dok će u Bloku 5 biti prikazan regionalni hit “Smrt djevojčice sa žigicama” Gorana Kulenovića.

"Svečana dodjela nagrada će se održati u subotu, u Bloku 5, nakon projekcije poslijednjeg takmičarskog filma u ovogodišnjoj selekciji “Sigurno mjesto”, a poklon za vjernu publiku i sve podgoričane slijedi oko 21:30, nastupom benda Gift čije obrade pjesama Depeche mode i David Bowie-a predstavljaju vrhunski muzički ugođaj i pravu scensku atrakciju", kazali su u saopštenju.

festival džada
foto: Džada Film Fest

DžFF se završava u nedjelju, 17. septembra u Dječjem parku programom za djecu “Džadionica” u sklopu Evropske nedjelje mobilnosti i projekcijom filma za najmlađe, “Neustrašiva njuška”.

Bonus video: