Jedinstveno iskustvo koje pruža „Neko bolje mjesto”

Predstava u režiji Andrije Mugoše, a čija je producentkinja Anja Kečalović, premijerno će biti izvedena u subotu u Podgorici, u prostoru “201 Engaging Space”, a reprizirana naredne dvije večeri

2221 pregleda 0 komentar(a)
Sa probe: Šćepanović, Foto: Privatna arhiva
Sa probe: Šćepanović, Foto: Privatna arhiva

Premijera pozorišnog prvijenca reditelja Andrije Mugoše i producentkinje Anje Kečalović, pod nazivom “Neko bolje mjesto”, biće izvedena u subotu u Podgorici, u prostoru “201 Engaging Space”, u 20 časova. Predstava će biti igrana i 24. i 25. septembra u istom prostoru.

Neko bolje mjesto
foto: Sara Lakićević

Autorski tim naglašava da su ulaznice za premijeru već rasprodate, što svjedoči o velikom interesovanju publike. Oni otkrivaju i da je dostupno još ulaznica za reprizna izvođenja, te pozivaju publiku da prisustvuje nekom od tih igranja predstave koju najavljuju kao “intrigantnu”.

“Predstava govori o mladom paru u svojim ranim tridesetim godinama koji donosi odluku da napusti zemlju kako bi izgradili bolji život u inostranstvu. Međutim, noć prije planiranog odlaska, muškarac saopštava partnerki da neće moći da krene sa njom. U toku večeri započinje igra međusobne manipulacije, kako bi ostvarili svoje sebične porive - da ostanu zajedno ili da se upute ka obećavajućoj destinaciji. Kako noć odmiče, jedno drugom otkrivaju stvari i detalje koje nijesu uspjeli da iskomuniciraju tokom veze”, opis je predstave.

Milica Šćepanović
Milica Šćepanovićfoto: Privatna arhiva

Tim okupljen oko ovog pozorišnog projekta čine mladi profesionalci i entuzijasti. Mugoša će se ovoga puta prikazati kao pozorišni reditelj i dramaturg, a Anja Kečalović kao pozorišna producentkinja. Uloge tumače domaći glumci Milica Šćepanović i Jovan Krivokapić. Armin Behrem je dramaturg, Jelena Ivančević scenografkinja, a Milica Pejović odgovorna za marketing. Ana Ivanović i Sara Lakićević su zadužene za dizajn plakata, a kompoziciju je radio Lado Raičković. Dušan Vojinović je zadužen za tehničku podršku.

Jovan Krivokapić
Jovan Krivokapićfoto: Privatna arhiva

Pozorišni projekat “Neko bolje mjesto” je dobio podršku 201 Engaging space, koji je u saradnji sa producentskom kućom KA Productions, doprinio njegovoj realizaciji.

“Vjerujemo da navedeni projekat predstavlja prekretnicu u razvoju crnogorske pozorišne scene, pružajući talentovanim umjetnicima priliku da izraze svoje vještine i stvore nešto potpuno autentično”, kažu oni i poručuju:

“Ovo je izvrsna prilika da osigurate svoje mjesto i ne propustite ovo izvanredno pozorišno iskustvo. Ovo je sjajna prilika da podržimo domaću umjetnost i uživamo u jedinstvenom iskustvu koje ‘Neko bolje mjesto’ pruža”.

Neko bolje mjesto
foto: Ana Ivanović

Cijena ulaznice iznosi pet eura, a rezervacija karata moguća je putem Instagram stranice @nekoboljemjesto.

Bonus video: