Crnogorski orkestar mladih oduševio publiku u Luksemburgu

"Očuvanje veza između Crne Gore i Luksemburga putem umjetnosti i kulture ključno je za širenje razumijevanja i prijateljstva između ovih dviju nacija", rekli su iz Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu

2762 pregleda 112 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Adis Ramović
Foto: Adis Ramović

Crnogorski orkestar mladih održao je koncert u prestižnom hotelu "Le Royal" u Luksemburgu.

Događaj je organizovao Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu, a goste je dočekala predsjednica centra Fetija Kalač.

Crnogorski orkestar mladih Luksemburg
foto: Adis Ramović

Koncert je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore i Glavnog grada Podgorice.

Crnogorski orkestar mladih Luksemburg
foto: Adis Ramović

"Amela Skenderović, najmlađa bošnjačka kandidatkinja na nacionalnim izborima u Luksemburgu, istakla je važnost očuvanja veza između Crne Gore i Luksemburga. Ovaj događaj privukao je posjetioce iz Crne Gore, ali i međunarodne goste koji su došli da vide ovaj ansambl uživo. Crnogorski orkestar mladih čini grupa mladih i talentovanih muzičara koji su imali priliku da predstavljaju Crnu Goru u mnogim zemljama širom Evrope", saopštila je predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetija Kalač.

Crnogorski orkestar mladih Luksemburg
foto: Adis Ramović

Kazala je da je nastup orkestra oduševio goste "mješavinom klasičnih, savremenih i crnogorskih izvedbi".

"Ovo muzička veče bila je i prilika za jačanje kulturnih veza između Crne Gore i Luksemburga. Crnogorski orkestar mladih nije samo muzički ansambl, već i su oni i ambasadori kulture i umjetnosti svoje zemlje. Njihov entuzijazam i talenat osvajaju srca publike gdje god da nastupaju. Očuvanje veza između Crne Gore i Luksemburga putem umjetnosti i kulture ključno je za širenje razumijevanja i prijateljstva između ovih dviju nacija. Crnogorski orkestar mladih svakako je doprinio tom cilju svojim nevjerovatnim muzičkim izvedbama i nastupom u Luksemburgu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: