Filmski projekat Đorđa Vojvodića nagrađen u Novom Sadu

“Po meni se ništa neće zvati” pobjednik je Best Pitch selekcije, a dobio je i komplimente glumca Džona Sevidža

2473 pregleda 0 komentar(a)
Vojvodić, Foto: Privatna arhiva
Vojvodić, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski filmski projekat “Po meni se ništa neće zvati” u režiji Đorđa Vojvodića pobjednik je Best Pitch selekcije koja je organizovana u sklopu Novi Sad film festival i dobiće nagradu u iznosu od milion dinara (8.500 eura).

Program je bio posvećen filmskim projektima čija je realizacija u toku, kako bi dobili podršku za njihovo uspješno finale, a u žiriju Best Pitcha bili su: predsjednik glumac Džon Sevidž, direktorka fotografije Maja Radošević i producent Milan Nikodijević.

Sevidž je iznio niz pozitivnih riječi o Vojvodićevom projektu. Rekao je da projekat “Po meni se ništa neće zvati” govori o nečemu što se trenutno dešava u svijetu i tiče se svih.

“Naslov je samo jedna veza, a naš odnos prema svemu u čemu živimo je u tom scenariju. Smisao priče je da moramo da iskoristimo nauku i nova saznanja da bismo živjeli u skladu sa promjenama koje se dešavaju - promjenama u ljudima, drveću, nebu, vodi, hrani, promjenama na našoj planeti. To smo svi mi”, rekao je Sevidž.

Crnogorski filmski projekat “Po meni se ništa neće zvati” reditelja Đorđa Vojvodića, prema scenariju Maje Todorović, nastaje u produkciji Bitter Framesa iz Podgorice, producenta Miljana Vučelića. Autorska ekipa navodi da je u pitanju film “uspješne dekonstrukcije arhetipova alfa-mužjaka izvijesne generacije i njegovog nasljeđa u malom društvu”.

Ekipa projekta: Vučelić, Vojvodić i Todorović
Ekipa projekta: Vučelić, Vojvodić i Todorovićfoto: Privatna arhiva

Direktor festivala Vanja Hovan istakao je da je Best Pitch selekcija jedna od najzanimljivijih, jer nije čista takmičarska selekcija, a nije ni klasičan Industry program.

“Ovo predstavlja značajan korak i podršku regionalnoj kinematografiji. Imali smo privilegiju da čujemo utiske sa čuvenog Busan Content marketa i vidimo kako tamo stvari funkcionišu. Sredstva koja dodjeljujemo nisu zanemariva, predstavljaju snažan impuls za filmske projekte. Zahvalio bih se našim partnerima i prijateljima jer su nam omogućili značajnu finansijsku podršku kojom možemo da pomognemo realizaciju filma”, rekao je Hovan.

Bonus video: