Ponedjeljak u Nikšićkom pozorištu rezervisan za predstave

U Nikšićkom pozorištu 16. oktobra dva gostujuća djela na repertoaru

1799 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave “Ručni rad”, Foto: Privatna arhiva
Scena iz predstave “Ručni rad”, Foto: Privatna arhiva

Dvije predstave biće izvedene na sceni Nikšićkog pozorišta u ponedjeljak, 16. oktobra. Jutarnji termini (10 i 12 časova) rezervisani su za najmlađu publiku, kada će biti izvedena predstava “Šećerno kraljevstvo”, a u večernjem terminu u 20 časova, na repertoaru je predstava “Ručni rad ili tajna jednog pisma”.

Predstava za djecu “Šećerno kraljevstvo‟, Glumačke radionice Doma kulture Čačak, inspirisana je pričom za djecu “Kraljevski festival‟. Tekst i režiju potpisuju Dušan Vukašinović i Jovana Mišković, a u predstavi igraju: Tijana Vranić, Jovana Janković, Maša Urošević, Jelena Švabić, Dunja Petrović, Anđelija Obrenović, Sara Otašević, Elena Mitov, Neda Pešić, Đurđa Vujović, Marija Buhteeva i Luka Spasojević.

“Kada u kraljevstvu slatkiša velika kraljica prestane da želi da bude kraljica, a svi drugi stanovnici slatke palate imaju svoje želje, nastaće zbrka. Hoće li zlikovci pokvariti slast? Kako će se do kraja razriješiti ova šećerna zagonetka? Slatko će biti saznati u našoj novoj priči”, piše u najavi predstave.

Za predstavu “Ručni rad ili tajna jednog pisma‟, autora Žan Klod Danoa, režiju i adaptaciju potpisuju Dušan Vukašinović i Jovana Mišković. U predstavi Glumačkog ateljea Kulturnog centra Čačak uloge su povjerene Alisi Andrić, Ivoni Đukić i Mariji Tomović.

“Recept za skladan i uspješan brak? Kako se riješiti bračnih muka? Čuvena francuska crna komedija o tri žene koje je spojio jedan neobičan slučaj i koje će pokušati da razriješe vječita pitanja, hoće li uspjeti?‟, navodi se u opisu predstave.

Reditelj Vukašinović kazao je da ne voli “hit komedije‟.

“Ovaj tekst me se nije ticao. Izbor ovog komada bio je splet okolnosti. Nakon rada sa ovom hrabrom ekipom, nastala je predstava koju volim, predstava koja me se tiče i koja uspijeva da me nasmije i zabrine istovremeno”, rekao je on o predstavi.

Bonus video: