Premijera komedije "Kuku majko" u srijedu u pljevaljskom Centru za kulturu

Glavni protagonisti predstave su ujedno i njeni autori, Nikola Popović potpisuje tekst, a Jovana Jelovac Cavnić režiju, scenografiju i kostim ove predstave

2157 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Premijera komedije "Kuku majko" održaće se 15. novembar u 20 sati na velikoj sceni Centra za kulturu u Pljevljima.

U duo komediji, koja će vas nasmijati do suza, upoznaćete pljevaljske glumce Jovanu i Nikolu. Ova originalna "pljevaljska" priča je obrada teme koja je više nego životna i koja se tiče ili može ticati svakog od nas.

Radi se o duokomediji u kojoj upoznajemo Ljubicu i Zvezdana.

Pozorišna priča prati ovo dvoje ljudi koji su u tajnoj ljubavi, u neprestanoj borbi da ta ljubav postane i javna. Radnja je smještena u malu crnogorsku sredinu, što povlači dodatna opterećenja, a ishod leži u pravilnom rješavanju čuvenog trougla - muškarac, voljena žena i njegova majka.

Predstava 'Kuku majko' u srijedu 15. novembra od 20 časova na Velikoj sceni Centra za kulturu u Pljevljima
Predstava "Kuku majko" u srijedu 15. novembra od 20 časova na Velikoj sceni Centra za kulturu u Pljevljimafoto: Centar za kulturu Pljevlja

Jovana i Nikola rješavaju vječitu dilemu muškarca koji se "muči" između dvije žene.

Kako će majka prohvatiti njegovu izabranicu, još raspuštenicu? Pokazuju kako ljubav pobjeđuje čak i stereotipe? Odgovaraju na ova, ali i pitanja koja se indirektno postavljaju u predstavi: Koliko nas ima hrabrosti da uzme život u svoje ruke?

Glavni protagonisti predstave su ujedno i njeni autori, Nikola Popović potpisuje tekst, a Jovana režiju, scenografiju i kostim ove predstave.

Centar za kulturu Pljevlja u svom dosadašnjem radu potpisuju pet produkcija, tri profesionalne i dvije amaterske. Komedija "Kuku majko" je prva profesionalna produkcija Centra za kulturu Pljevlja sa pljevaljskim profesionalnim glumcima.

Bonus video: