Još jedno priznanje za pjesnikinju Slavku Božović

„Jedina sam s Balkana koja je nagrađena ovim prestižnim priznanjem za doprinos na polju poezije. Nagrada mi zaista mnogo znači“, kazala je Božović

1474 pregleda 174 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Pjesnikinja Slavka Božović je na XXIV Internacionacionalnom izdanju poezije "Između riječi i beskraja", održanom u Napulju, dobila veliku nagradu za izvrsnost doprinos evropskoj književnoj kulturi.

„Jedina sam s Balkana koja je nagrađena ovim prestižnim priznanjem za doprinos na polju poezije. Nagrada mi zaista mnogo znači“, kazala je Božović.

Slavka Božović
foto: Privatna arhiva

Prošle godine se na istom konkursu našla na listi među osam izuzetnih evropskih književnika i dobila je nagradu za književnu karijeru.

Do sada je objavila dvije zbirke poezije, "Kofer duše" i "Iskra u oku", a u pripremi je i treću zbirku pod naslovom "Koraci nostalgije". Poeziju piše i na engleskom i italijanskom jeziku, a stihovi su joj prevođeni na više jezika. Radovi su joj zastupljeni u brojnim književnim časopisima, zbornicima i antologijama širom svijeta, a dobitnica je brojnih priznanja. Njena poezija je objavljivana i u elektronskim časopisima i na portalima, ali i čitana na radio frekvencijama. Član je Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ iz Nikšića i brojnih književnih udruženja iz zemlje i inostranstva.

Bonus video: