Utvrđena lista: Ovo su kandidati za Nagradu "19. decembar"

"Nagrada "19. decembar", dodjeljuje se svake godine u decembru povodom praznika Glavnog grada, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva"

9941 pregleda 5 komentar(a)
Sa prošlogodišnje dodjele Nagrade 19. decembar, Foto: Podgorica.me
Sa prošlogodišnje dodjele Nagrade 19. decembar, Foto: Podgorica.me

Žiri za dodjelu Nagrade "19. decembar" utvrdio je listu kandidata za 2023. godinu, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Glavnog grada.

"Žiri za dodjelu Nagrade "19. decembar", za 2023. godinu na čelu sa predsjednicom prof.dr Tatjanom Novović i članovima prof. dr Majom Kostić Mandić, prof.dr Nenadom Vujadinovićem, prof. dr Aleksandrom Vujovićem, prof.dr Vukom Domazetovićem, doc. dr Milenom Lipovinom Božović, doc. dr Mehmedom Đečevićem, dr Momčilom Vuksanovićem, dr Andrijom Mikulićem, Vuksanom Simonovićem, mr Milkom Tadić Mijović, Srđanom Didom Stanojevićem i Miodragom Živkovićem, na današnjoj sjednici utvrdio je listu kandidata za dodjelu nagrade “19.decembar”, koji ispunjavaju formalno pravne uslove", navodi se u saopštenju.

Među ovogodišnjim kandidatima su književnik, pisac za djecu i mlade Hadži Bogoljub Boban Velimirović, Milica Vojinović interpretatorka tradicionalnih pjesama i nastavnik u JU Srednja ekonomska škola "Mirko Vešović", istoričarka umjetnosti, muzejska savjetnica i istraživačica u polju savremene vizuelne umjetnosti Petrica Duletić, profesorice crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti u JU Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešović" Podgorica, autorke monografije "100 godina Ekonomske škole"Ankica Đurišić i Olivera Rogonjić, pisac, pjesnik i esejista Zlatko Zlatičanin, umjetnik Sreten Kaluđerović, pjesnik Ilija Lakušić, grupa Makadam, sportista Zoran Milović, Javna ustanova "Muzički centar Crne Gore" i arhitekta Pavle Popović.

"Nagrada "19. decembar", dodjeljuje se svake godine u decembru povodom praznika Glavnog grada, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: