„Narodni poslanik“ na Festivalu malih scena i monodrama u BiH

Predstavu je, po tekstu Branislava Nušića, adaptirao i režirao Goran Bulajić

2120 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikšićko pozorište
Foto: Nikšićko pozorište

Predstava „Narodni poslanik”, rađena u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, u četvrtak, 7. decembra u 20 časova, otvoriće 28. Međunarodni festival malih scena i monodrame Republike Srpske u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Predstavu je po tekstu Branislava Nušića adaptirao i režirao Goran Bulajić, scenografiju je uradila Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković.

U glumačkoj podjeli su: Stevan Vuković, Marija Đurić, Maša Božović, Nikola Vasiljević, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica i Nebojša Vulanović, dok su prateći glasovi Ivana Zirojevića i Jovana Džodža.

„Naš 'Poslanik' nastavlja svoj put koji vodi daleko van granica našega grada i Crne Gore i kojim se širi lijep glas o Nikišćkom pozorištu. Tim putem je odavno krenuo naš dragi kolega, prijatelj i reditelj Goran Bulajić koji nam je ostavio ovu predstavu u bogato nasleđe i njena buduća igranja posvećujemo njegovom imenu i sjećanju na njega“, poručili su iz Nikšićkog pozorišta.

Selektor i direktor Festivala u Istočnom Novom Sarajevu je Mladen Janković, dok žiri čine glumica Lidija Vukićević, reditelj Vitomir Mitrić i teatrolog Zoran Todorović. Na Festivalu će biti dodjeljene četiri nagrade: za nabolju predstavu, monodramu i najboljeg glumca i glumicu. Osim „Narodnog poslanika“, kao jedinog predstavnika iz Crne Gore, za nagrade će se takmičiti još četiri predstave i šest monodrama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Bonus video: