Izložba "Iz Sarajeva s’ ljubavlju" u Bijelom Polju: Kroz fotografije dominira multietnički sklad

Zbog bolesti autor fotografija nije prisustvovao otvaranju izložbe

1367 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Jadrankla Ćetković
Sa izložbe, Foto: Jadrankla Ćetković

Kroz 20 fotografija Sarajeva autor Esad Lukač, porijeklom iz Rožaja, predstavljen je dio osnovnih obilježja grada, gdje dominira multietnički sklad, kazao je direktor NVO "Karika" iz Rožaja Mirza Luboder.

On je to kazao otvarajući izložbu fotografija "Iz Sarajeva s’ ljubavlju" autora Esada Lukača, sinoć u galeriji Centra za kulturu u Bijelom Polju.

"Tu su begova džamija, sahat kula, pravoslavna saborna crkva, katolička katedrala, jevrejska sinagoga i sveta knjiga Hagada, ćuprije, te mnogi drugi motivi, karakteristični za ovaj grad, a koje je autor predstavio iz specifičnih perspektiva", istakao je Luboder.

Zbog bolesti autor fotografija nije prisustvovao otvaranju izložbe.

Esad Lukač, rođen je u Rožajama, školovao se i živi u Sarajevu. Po zanimanju je diplomirani politikolog. Do 1992. godine je radio kao srednjoškolski profesor na predmetu sociologija. Nakon završetka rata radi kao stručni saradnik i savjetnik u nevladinim udruženjima, a bavi se intenzivno publicistikom i fotografijom.

U muzičkom dijelu programa nastupila je učenica Škole za osnovno muzičko obrazovanje Nađa Trajković u klasi profesora Miloša Vojinovića, a program je vodila Slađana Merdović.

Bonus video: