„Bladi mun“ na sceni Nikšićkog pozorišta

U predstavi igraju Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Maša Božović, Filip Đuretić, Stevan Vuković i Branka Otašević

1361 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CNP
Foto: CNP

U Nikšićkom pozorištu će u srijedu, 17. januara, sa početkom u 20 časova, biti izvedena predstava Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) “Bladi mun”, rađena prema tekstu i u režiji Ane Đorđević.

„Oni su na večeri. Oni su bračni partneri, oni su prijatelji, oni su ljubavnici. Oni su na prostranoj terasi pokraj mora, zapljusnuti zvukom niskih talasa i naletima slanog zraka. Čekaju pomračenje Mjeseca koji je najavljen kao prilično spektakularan prizor. Te večeri nastupa takozvani bladi mun, crveni mjesec, moćniji od bilo kog drugog Mjeseca. Pomračenja su vrijeme često brzih promjena. Pomračenja otpuštaju potrebu u vjerovanje da postoji jedan pristup, jedan ugao, jedna filozofija, jedan pravi izlaz. Pomračenje je prostor snažne intuicije, kad energija postane krajnje nepredvidiva, a likovi moraju da podignu sidra i zapute se prema otvorenoj vodi i oslobode starog prtljaga. Krajevi u životima tih ljudi su labavi, no katkad očajnički pokušavaju da pronađu način da ih privežu za nova poglavlja“, zapisao je dramaturg Stefan Bošković.

cnp
foto: CNP

Ana Đorđević je specijalno za CNP napisala novu verziju svoje drame “Crna kutija”, nastale po uzoru na film “Savršeni stranci”, a nazvanu “Bladi mun”. Radnju je smjestila u crnogorskom miljeu, sa donekle izmijenjenim odnosima, produbljenim sukobima i sa dodatim još jednim licem - Sunčicom.

U predstavi igraju Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Maša Božović, Filip Đuretić, Stevan Vuković i Branka Otašević. Kostimografiju potpisuje Svetlana Cvijanović, scenografiju Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, dok je asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović.

Bonus video: