Izložba “Fragile” brata i sestre

Sara i David Vušurović predstaviće danas svoja djela, u Centru za kulturu na Cetinju

4210 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba mladih likovnih stvaralaca “Fragile”, sestre i brata Sare i Davida Vušurovića, biće otvorena danas na Cetinju u Centru za kulturu Prijestonice Cetinje u 18 časova.

Postavku talentovanih autora otvoriće prof. Marija Kapisoda, navodi se u najavi.

“Izložba ‘Fragile’ zamišljena je kao zajednički projekat brata i sestre - dvoje umjetnika. Umjetnički koncept postavke je pojam ‘lomljivo’, koji se odnosi na nešto što je delikatno, lomljivo i osjetljivo”, piše u saopštenju povodom otvaranja.

David Vušurović je rođen 2002. godine na Cetinju. Student je druge godine Fakulteta likovnih umjetnosti, odsjek vajarstvo u klasi Željka Reljića. Učesnik je festivala Prijateljstva Goražde 2023. godine, a takođe je i koordinator studenske galerije.

Sara Vušurović je rođena 2005. godine na Cetinju i trenutno je učenica četvrtog razreda cetinjske Gimnazije. Koordinatorka je dječijih umjetničkih radionica i festivala, kao i studentske galerije, članica je međunarodnog udruženja “Lek” Bardača.

Iz Centra za kulturu navode da je ovo druga izložba koju organizuju, a na osnovu javnog poziva, sa ciljem podrške mladim i neafirmisanim likovnim stvaraocima sa Cetinja, objašnjavaju organizatori.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 22. januara.

Bonus video: